Ervaringen

Mijn ervaring van mijn eerste workshop bij Lucy Schaaphok :
Voor mij was het de eerste keer dat ik de rouw rond het sterven van mijn zusje creatief kon verbeelden. Ik kon mijn handen en mijn hart gebruiken voor het maken van een kaart. De dagen er na heb ik vooral aan de kaart beleefd dat het inderdaad mijn eigen unieke proces en uiting daarvan is!
Het proces heeft me geraakt, het heeft me stil gemaakt van binnen. En ik ben aan het uitknippen en verzamelen van plaatjes gegaan.

Op een zondagmiddag in oktober 2012 nam ik deel aan een workshop SoulCollage® van Cis Harmse. Nuchter als ik ben, verheugde ik me vooral op een gezellige middag. Dat werd het ook, en meer. Ik vond het heerlijk om, al knippend en plakkend, te bouwen aan een beeld. Dat beeld zou iets over mij moeten vertellen… en dat deed het natuurlijk. En waar ik ook achter kwam was dat, ook zonder doel en planning, er iets kan ontstaan met betekenis.  Ik dacht: "Dat ga ik ook thuis doen”. Het er echter niet meer van gekomen. Misschien toch weer eens een workshop bij Cis doen?
Ellen O.

Net als Cis maakte ik kennis met Soulcollage bij Lucy Schaaphok. Dit was voor mij een roerige tijd. Daarna ontstond een persoonlijke behoefte om alle tijdschriften die op mijn zolder ‘huisden’ te ‘verscheuren’ voor een beter doel. Intussen heb ik bijna 75 kaarten gemaakt, de meesten in eigen beheer. De workshop die bij Ziel in Beeld volgde gaf me meer verdieping en durf, meer geloof in mijn eigen waarden en kunnen. Dit vooral door de (levens)wijsheid van Cis Harmse en de rust die zij uitstraalt. Soms ben ik diep geraakt of super blij door weer een nieuwe kaart. Oude kaarten neem ik bewust ter hand en elke kaart geeft me weer (ver)nieuw(d)e inzichten en wil dat delen. Ik ben er aan verknocht geraakt.
Ria S.

69539 bezoekers (109772 hits) sinds 27-7-2012
Powered by webXpress