Wat doen we in een werkplaats?
 

 

Ik gebruik dikwijls een thema als opmaat. Na een kort focusmoment of meditatie laten we dit thema los en gaan we aan het werk met het uitzoeken van plaatjes en het componeren van onze kaart.
Uit allerhande tijdschriften liggen plaatjes klaar, afbeeldingen van mensen, dieren, landschappen en meer. Het uitzoeken van plaatjes is onderdeel van het proces en doe je intuïtief.
Heb je de plaatjes gekozen dan ga je ordenen, knippen of scheuren en plakken, zodat er een geheel ontstaat: een unieke persoonlijke kaart.
Als er een of (meerdere) kaart(en) klaar zijn ga je op onderzoek naar wat de kaart je te vertellen heeft. Je gaat je erin verplaatsen en zo een stuk van jezelf verkennen.
Je doet met een kleine groep. Een persoon schrijft op wat je vertelt zodat je dit na kunt lezen.

Als afsluiting van de workshop worden  de kaarten van alle deelnemers in een cirkel gelegd en lopen we er omheen.
Je kunt tijdens de werkplaats één of twee kaarten maken, maar je kunt ook thuis, of met anderen in een volgende workshop kaarten maken.
Naarmate je langer met SoulCollage® bezig bent zul je ontdekken dat er veel mogelijk is met de kaarten en dat je een mooi kaartendeck hebt verzameld.

Onderstaand filmpje geeft een mooi beeld van wat SoulCollage® kan zijn.N.B. de kaarten die we maken zijn persoonlijk, en zijn nooit bedoeld om te verkopen.  
42074 bezoekers (63151 hits) sinds 27-7-2012
Powered by webXpress